Engageret personale

Behagelige omgivelser

Høj kvalitet

Tandpine og caries

Hos Hvidovre Tandklinik, der er din foretrukne tandlæge i Hvidovre, kan vi behandle tandpine og caries. Vi hjælper alle borgere med deres tandproblemer og udfordringer. Vi glæder os meget til at hjælpe dig, hvad end årsagen må være.

Tandpine kan have mange årsager

Der kan være flere årsager til, at du som menneske får tandpine, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på begyndende tandpine så vidt det er muligt.

Uden korrekt tandbørstning og tandhygiejne vil du opleve en stigning i caries (huller i tænderne), der forårsager tandpine.

Oplever du begyndende eller svær caries og tandpine, så book en tid på telefon 3675 1223 eller sende en e-mail på kontakt@hvidovre-tk.dk hos Hvidovre Tandklinik, og modtag en tid til et tandeftersyn.

Tandpine efter fyldning

Har du indgående smerter ved tygning af fødevarer efter en nylavet plastfyldning? Så kan der være flere årsager til, at det gør ondt. Måske har du fået foretaget en for høj fyldning, hvilket kan forstyrre tandnerven eller også er der en anden årsag. Det er svært at komme med en nøjagtig diagnose online, så vi anbefaler, at du kommer til tandlæge. 

Book en tid til et tandeftersyn hos Hvidovre Tandklinik. Du kan ringe på telefon 3675 1223 eller sende en e-mail på kontakt@hvidovre-tk.dk. Vi glæder os til at se dig på klinikken til omsorgsfuld behandling af begyndende eller svær caries og tandpine.

Tandbørsten er et vigtigt redskab i din mundpleje

Redskaber og muligheder til at rense tænderne, samt give en frisk ånde har været på dagsordenen siden oldtidens Egypten. Dengang brugte man en flosset og fugtet træpind til at gnubbe tænderne med. I Kina opfandtes for ca. 3600 år siden en tyggepind, der blev skåret af aromatiske træsorter, der gav en betragteligt friskere ånde.

Gennem tiden er vi som mennesker blevet bedre til at pleje vores tænder, hvilket skyldes udviklingen på området. I 1700-tallet var de gode tandbørster forbeholdt de rige. Disse forarbejdede tandbørster blev bl.a. lavet af sølv og ibenholt. Det er først i 1780, at vi oplever en stigning i masseproduktionen af den kommercielle tandbørste som vi kender den i dag.

Tandbørste, tandtråd og mundskyl er derfor en slags luksusprodukter som vi nyder godt af i dag. Med daglig og korrekt brug af disse hygiejneprodukter til dine tænder, er du sikker på at undgå caries og huller i tænderne

Er du i tvivl om, hvordan du skal børste tænderne korrekt? Så spørg din tandlæge hos Hvidovre Tandklinik, så vil vi besvare dine spørgsmål omkring korrekt tandbørstning.  Ring på telefon 3675 1223 eller send en e-mail på kontakt@hvidovre-tk.dk. Tandlægerne glæder sig til at høre fra dig og behandle dine tænder godt og omsorgsfuldt.

Ring mig op

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du skal bestille en tid eller har et spørgsmål. Så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Contact Us

Sådan undgår du bedst tandpine

Alle kan få tandpine, og selvom vi er blevet bedre til tandhygiejne på flere niveauer, så kan det stadig ske, at vi ikke kan være fuldstændigt grundige. 

Hvis du ikke fanger alle madresterne mellem dine tænder, og det står til, så vil der opstå caries over tid. Husk derfor også at bruge tandtråd, og giv dig god tid når du bruger tandtråden, så du får alle mellemrummene med. Flour hjælper også mod tandpine, da flour nedsætter den tid det tager for syren (ifm. caries) at nedbryde dine tænder med ca. 50 %. Fluortandpasta kan derfor være god for dig, der har oplevet en stigning i caries igennem dit liv.

Det mad vi spiser har også en betydning. Fødevarer som sodavand og slik har en klar indvirkning på, hvorvidt man kan opleve caries og tandpine. Derfor giver det klart mening, at holde dette indtag på et minimum. Du bør gerne mindske det tidsrum af dagen, hvor sådanne fødevarer indtages. På den måde reducerer du muligheden for at få caries og tandpine.

Tandfrembrud i form af visdomstænder kan give tandpine

Tandfrembrud i form af visdomstænder giver ikke caries i sig selv, men kan forårsage en midlertidig tandpine under frembruddet. Samtidig er der ofte en sandsynlighed for, at en visdomstand ikke vokser ordentligt frem, og kan være svær at børste korrekt. I sådanne tilfælde er det vigtigt at komme til et tandeftersyn, og høre om tanden skal trækkes ud.

Det er ikke sikkert, at visdomstanden skal trækkes ud, så sådan en behandling er aldrig forudbestemt.

Hvis visdomstanden forvolder problemer, så vil vi foreslå den rette behandling, der passer bedst til din situation. Kontakt Hvidovre Tandklinik for en konsultation om den behandling, du ønsker. Det gør du ved at ringe på telefon 3675 1223 eller sende en e-mail på kontakt@hvidovre-tk.dk.

Tandpine ved parodontose

Parodontose kan have indflydelse på følelsen af smerter og tandpine. En vedvarende tandkødsbetændelse kan udvikle sig til en betændelsestilstand i den knogle som din tand sidder fast i. 

Denne betændelsestilstand vil føles som en slags tandpine, hvis den breder sig til knoglen. Smerten føles ikke så voldsom som når der er et hul i en tand, men for at undgå flere følgevirkninger, så skal vi have dig til tandlæge, så du kan få undersøgt dit tandsæt. Book en tid hos Hvidovre Tandklinik. Du kan ringe på telefon 3675 1223 eller sende en e-mail på kontakt@hvidovre-tk.dk. Vi glæder os til at se dig på klinikken til omsorgsfuld behandling af begyndende eller svær caries og tandpine.

Læs også om en ny bideskinne hos din tandlæge i Hvidovre.

Tandpine og smertestillende medicin

I alle tilfælde med tandpine, så er der altid en årsag, og den kan vi komme til livs når du kommer til tandlægen. Indtil du får bestilt en tid til at vi hjælper dig med det underliggende problem, så kan du tage smertestillende håndkøbsmedicin.

Det er vigtigt at understrege, at dette kun er en midlertidig løsning, og du bør derfor få ringet til Hvidovre Tandklinik når du har muligheden for det. 

Skulle en tandpine forsvinde eller gå over inden du når at komme til tandlæge, så skal du stadigvæk bede din tandlæge kigge på tanden. I de fleste omstændigheder, så kan du være helt sikker på, at tandpinen kommer igen, hvis ikke der gøres noget ved årsagen. Hos Hvidovre Tandklinik glæder vi os meget til at modtage dit opkald, og få besøg af dig. Book en tid hos Hvidovre Tandklinik ved at ringe på telefon 3675 1223, eller sende en e-mail på kontakt@hvidovre-tk.dk

Vi anbefaler, at du tager følgende smertestillende som led i smertelindring af tandpine:

  • 1 ibuprofen (200 mg) sammen med 2 paracetamol (500 mg).
    Det anbefales, at du maksimum tager denne dosis smertestillende op til 3 gange dagligt som led i midlertidig lindring af tandpine

Vi er medlem af

Tandlæge Hvidovre, København er medlem af Tandlægeforeningen
Tandlæge Hvidovre, København, er medlem af selskabet for protetik, funktion og teknologi
Tandlæge Hvidovre, København er medlem af selskab for tand mund og kæbe kirugi
Tandlæge Hvidovre, København, er medlem af Dansk Selskab for Oral Implantologi

Følg vores arbejde på Facebook

Vi opdaterer jævnligt vores facebookside med nyheder og små historier fra dagligdagen her på klinikken.
Du skal være velkommen til at følge os.