• en rodbehandling kan hvidovre tandlæge behandle dig med

Ondt i tænder

Har du ondt i tænderne? Hvidovre Tandklink har omsorgsfulde tandlæger, som kan hjælpe dig med at behandle tandpine, og ondt i tænderne, for voksne og børn, i undermunden og overmunden.

Få en tandtid ring 36 75 12 23

Engageret personale

Behagelige omgivelser

Høj kvalitet

Ondt i tænderne?
Bestil en tid hos Hvidovre Tandklinik, København

Har du ondt i tænderne? Der kan være mange årsager til, at man får ondt i sine tænder. Tandpine kan opstå på mange måder – det kan blandt andet være på grund af huller i tænderne, tandrodsbetændelse eller parodontose. Læs mere her.

Har du ondt i tænderne?

Der kan være mange årsager til, at man får ondt i sine tænder. Tandpine kan opstå på mange måder, hvor huller i tænderne, tandrodsbetændelse, tandkødsbetændelse, parodontose, tandbyld, tandfrembrud, samt tandregulering af skæve tænder er nogle af årsagerne. Læs også mere om Invisalign til tandretning af skæve tænder.

Det er meget normalt at få ondt i sine tænder, men i flere af de ovennævnte årsager, er det muligt at forhindre smerten. Hul i en tand kan forhindres ved at børste tænder regelmæssigt og ordentligt. Tandtråd og tandstikker hjælper med at nå ind mellem tænderne, hvor der kan opsamles madrester. Tandbørsten kan i mange af tilfældene ikke nå ind mellem dine tænder, og derfor er tandtråd en af de bedste muligheder for at undgå huller i tænderne.

Kontakt Hvidovre Tandklinik for at bestille en tid til et tandeftersyn. Du kan kontakte os via telefon på 36 75 12 23, eller via e-mail på kontakt@hvidovre-tk.dk. Vi glæder os meget til at se dig på klinikken.

Ring mig op

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du skal bestille en tid eller har et spørgsmål. Så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Contact Us

Hvad kan jeg spise, når jeg har ondt i tænderne eller tandpine?

Har du fået ondt i tænderne? Så skal du behandles hos din tandlæge. Inden du kommer til tandlægen, så er der nogle ting, der er fine at indtage, som ikke gør forfærdelig ondt. I det følgende samler vi en liste over de fødevarer du kan indtage inden du kommer til behandling, og efter endt behandling. Det er vigtigt, at du spiser mad, som ikke gør ondt at indtage.

Vi anbefaler at du spiser blød mad, der ikke kræver, at du tygger. Det kan eksempelvis være følgende fødevarer:

  • Smoothies
  • Blendet mad
  • Mos herunder Kartoffelmos og Æblemos
  • Suppe
  • Yoghurt
  • Skyr

Ovenstående fødevarer giver mening ift. at skåne dine tænder, så det ikke gør ondt at spise. Det kan være svært at spise brød, da dine tænder er ømme og har svært ved at tygge. Via suppen, kan du bløde brødet op, og måske kan det give mening at spise brød på den måde, hvis det ikke gør ondt. Det er meget individuelt, hvad der giver mening, så prøv dig frem uden at gå over gevind. Det skal ikke gøre ondt i dine tænder at spise, så derfor er det vigtigt tager små skridt frem.

Når dine tænder er blevet smertefrie, så kan du igen spise det mad du plejer. Kontakt din tandlæge i Hvidovre, hvis du har spørgsmål ifm. ondt i tænderne, eller ønsker at komme ind til et eftersyn. Bestil tid via mail, telefon eller kontaktformularen her på siden.

Årsagen til ondt i tænder kan være mange

– Herunder tandrodsbetændelse, hul i tand og skæve tænder

Hul i tand

Et ubehandlet hul er ganske enkelt en af de hyppigste årsager til at få ondt i sine tænder, og dermed tandpine. Et overfladisk hul, altså et som er på tandemaljen, kan som reelt ikke mærkes. Derfor skal der altså lidt mere til, for at du får symptomer i form af smerte.

Det er så snart, at bakterierne har fundet vej til tandbenet, også kendt som dentinen, at du får ondt i dine tænder. Grunden til det er ganske enkelt, at dentinen indeholder en masse små nerveender. 

Der observeres ikke nogen sammenhæng mellem et størrelsen på et hul, og graden af mulig tandpine. Det vil sige, at det varierer meget fra hul til hul, hvorvidt der egentlig er en smerte. På mennesker er der observeret cases, hvor et hul er nået helt ind til tandnerven, hvor patienten ikke har udtrykt smerter undervejs i processen. Det svinger altså meget, hvorvidt der er udslag i symptomer. Derfor er det altså stadig vigtigt at besøge sin tandlæge løbende, for at sikre, at der ikke sker noget, der kan afværges. Forebyggende tandpleje er essensen hos Hvidovre Tandklinik, da vores mål er, at vores patienter ikke skal have de større behandlinger.

Kontakt tandlægerne hos Hvidovre Tandklinik, og bestil en tid til et tandeftersyn. Du kan kontakte os via tlf. på 36 75 12 23, samt via e-mail på kontakt@hvidovre-tk.dk. Vi glæder os meget til at se dig på klinikken, og hjælpe dig med dine tænder via omsorgsfuld tandpleje.

Læs også om en ny bideskinne til en fair pris.

I de helt slemme tilfælde med skæve tænder, kan dine tandsmerter skyldes, at dine tænder bliver meget ømme af behandlingen. Det ses særligt i starten af behandling med bøjle. I de fleste tilfælde med Invisalign, er der ikke smerte, med mindre der er tale om helt slemme særtilfælde.

Ift. bøjlebehandling handler det også meget om, hvor meget tandlægerne strammer bøjlen. Hos Hvidovre Tandklinik vil vi hellere have et lidt længere forløb, med mindre smerte, og deraf flere små stramninger. 

Se vores pris på Invisalign hos Hvidovre Tandklinik.

Vi glæder os til at se dig hos Hvidovre Tandklinik. Du kan kontakte os via tlf. på 36 75 12 23, samt via e-mail på kontakt@hvidovre-tk.dk. Vi hjælper dig af med ondt i dine tænder gennem omsorgsfuld behandling.

Hvilke sjældne sygdomme kan have indflydelse på manglende tænder?

De sjældnere sygdomme, der kan have indflydelse på manglende tænder kan være medfødte. Disse sygdomme giver problemer ift. tænder, mund og kæbe. Nogle gange er der tale om mange forskellige typer af sygdomme, hvor nogle af dem har vi opstillet for dig i det følgende.

Tænder – fejl i tanddannelsen

Omfattende medfødt tandmangel eller svær misdannelse af emalje eller tandben, kan selvsagt have indvirkning på din situation om manglende tænder. Derfor er du meget velkommen til at tage fat på Hvidovre Tandklinik ift. behandling af tandmangel. Vi har flere behandlinger, der kan benyttes uden problemer, herunder tandimplantater eller tandproteser.

Syndromer og kromosomfejl

Kromosomdefekter kan medføre forskellige former for symptomer, herunder tanddannelse og kæbevækst. Det kan påvirke funktionerne i mundområdet på forskellig vis, inkl. manglende tænder.

Andre sjældne sygdomme

Der er tilstande, hvor der er færre end 1:10.000 personer med diagnosen. Det kan f.eks. Prader-Willis syndrom, Møbius syndrom, Williams syndrom, samt overvækstssyndromer med påvirkning af kæber og ansigt. Det kan på den ene eller anden måde give anledning til manglende tænder. Vi hjælper gerne på Hvidovre Tandklinik.

Læbe-, gumme-, ganespalte som giver problemer ift. manglende tænder

Manglende tænder ift. ganespalte kan forekomme på særlig vis, men det er aldrig sikkert at det direkte skyldes ganespalten. Derfor beder vi jer altid om at komme ind til konsultation, så vi sammen kan finde en behandling, der passer til situationen.

Hvilken betydning har det når tandudviklingen undergår forstyrrelser, som skal tilses af en tandlæge?

Tandudvikling kan undergå forstyrrelser, hvilket betyder, at dine tænder udvikler sig forkert. Det kan tænderne gøre på grund af en medfødt sygdom, eller på grund af at der behandles for en medfødt sygdom. Det er vigtigt, at der er en tandlæge indover denne proces, idet der kan opstå komplikationer ift. dit tandsæt, hvis det ikke er under opsyn. Det kan blandt andet være skævheder i tandsættet, som kan medføre et dårligt bid, eller et forøget udbrud af caries. Har du på nuværende tidspunkt skæve tænder? Så er du også velkommen til at kontakte os ift. behandling hos Hvidovre Tandklinik.

Andre årsager ift. tandudviklingen, kan være fejl i emaljen eller i tandbenet. Hvis du som patient er i tvivl om, hvad der foregår i din mund, så vid dig sikker på, at vi altid er klar til at hjælpe med behandling hos Hvidovre Tandklinik.

Ligegyldigt årsagen til, at tandudviklingen undergår disse forstyrrelser, så bør du altid kontakte din tandlæge hos Hvidovre Tandklinik. Vi er altid klar til at yde professionel og omsorgsfuld behandling af dig og dit tandsæt. Vi kan behandle manglende tænder på mange måder, herunder implantater, proteser og kroner. Du er altid velkommen til at spørge ind til, hvilken behandling, som er den bedste for din situation.

Visdomstænder

Visdomstænder kan ligge på siden i en længere periode og virke forstyrrende for resten af munden, hvilket vi behandler hos Hvidovre Tandklinik på flere måder. Visdomstænder er dog ikke noget du er garanteret, idet det er genetisk bestemt om du får dem på et tidspunkt i dit voksne liv. Alt afhængig af, hvordan dit tandsæt er skruet sammen, så går vi altid ind og laver en konkret tandlægefaglig vurdering af dit tandsæt. På den måde sikrer vi os, at du får den helt rigtige behandling, som passer til din kæbe og mund. Det giver tilmed de bedste forudsætninger for, at du som patient får behandling, der holder så længe som muligt.

VI ER MEDLEM AF

Tandlæge Hvidovre, København er medlem af Tandlægeforeningen
Tandlæge Hvidovre, København, er medlem af selskabet for protetik, funktion og teknologi
Tandlæge Hvidovre, København er medlem af selskab for tand mund og kæbe kirugi
Tandlæge Hvidovre, København, er medlem af Dansk Selskab for Oral Implantologi

Følg vores arbejde på Facebook

Vi opdaterer jævnligt vores facebookside med nyheder og små historier fra dagligdagen her på klinikken.
Du skal være velkommen til at følge os.