Engageret personale

Behagelige omgivelser

Høj kvalitet

Tandimplantater kan være løsningen på manglende tænder

Tandimplantater kan være den rigtige løsning for dig, hvis du mangler en eller få tænder. Du kan til hver en tid booke tid til en gratis konsultation, hvor vores tandlæger vil undersøge din tandmangel, diagnosticere forholdet radiologisk (med røntgen-billede) og give dig en tids- og behandlingsplan. Til konsultationen får du også et prisoverslag med en eksakt pris på behandlingens omkostninger. 

Hvad er et tandimplantat?

Et implantat er en metalskrue af titanium, som fungerer som en kunstig rod og som accepteres hurtigt af kroppen (biokompatibel). Titanium har den egenskab, at det er i stand til at indgå i en fysisk-kemisk forbindelse med kæbebenet og bliver dermed låst fast (ankylosere). Skruen er besat med gevind (kan fås i forskellige størrelser). Det betyder, at man forventer, at et tandimplantat sidder fast og ikke løsner sig igen. Der bliver således skabt en retention og stabilitet (såkaldt primær stabilitet), som er afgørende for at implantatet kan integrere optimalt med knoglen. På klinikken bruger vi kun implantater af Titanium (grade 5), som er det implantat med bedste egenskaber til at sidde fast i knoglen.

Efter ca. 3 måneder vil denne metalskrue have sat sig fast i knoglen (osseo-integration) og herefter kan man (afhængig af behandlingen) sætte en opbygning (abutment) til en krone/bro på den, eller bruge den som led i en konuskonstruktions-protese eller tryklås-protese. 

Hvilke typer tandimplantater findes der?

Den mest almindelige form for tandimplantat er af titanium-skruer. Udover titanium-skruer, bliver der også brugt implantater af zirkonium eller rustfrit stål. Men disse giver stadig mange udfordringer, hvorfor man stadig bruger implantater af titanium som standard.

Der er dog forskel i typen af titanium-implantaterne. Når man taler om titanium som tandimplantat, så er den gyldne standard ”Grade 5”, hvis sikkerhed og succes er veldokumenteret. Her har titanium bedre fysiske egenskaber og tilsvarende bedre biokompatibilitet og overlevelse. Titanium-legeringen her er kun blandet med en smule aluminium (6%) og vanadium (4%). Dette giver bedre ”styrke til vægt”-ratio samt er mere resistent overfor ridser. Ridser kan være svære at holde rene og kan give anledning til ansamling af bakterier og ophobing af plak.

Der bliver dog stadig brugt titanium, som har en lavere ”grade”, hvilket øger risikoen for manglende biokompatibilitet, der igen øger risikoen for at implantatet mistes.

Ring mig op vedr. et nyt tandimplantat

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du skal bestille en tid eller har et spørgsmål. Så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Contact Us
Tandimplantater som tandlæge i Hvidovre behandler med for at undgå problemer
Tandimplantater som tandlæge i hvidovre behandler patienter med med minimale problemer til følge

Én eller flere tænder

Man kan sagtens få tandimplantater til flere tænder. Hvis der er knogle nok (enten naturlig knogle, eller kunstig knogle via opbygning) så er der ingen grænser for, hvad man kan gøre med implantater. Man kan behandle med alt fra enkelttandsimplantat og små broer til en hel kæbe. Og man kan endda lave en helmunds-case, hvor man sætter 4-6 implantater i hver kæbe og fremstiller fuldkæbebroer i begge kæber.

Alle disse behandlinger kan du få lavet hos Hvidovre Tandklinik.

Hvem har brug for et tandimplantat?

Alle der mangler en eller flere tænder kan få gavn af implantater.

Problemet med manglende tand/tænder er, at nabotænderne rykker sig for at lukke hullet, hvilket vil medføre en ugunstig belastning af disse tænder, da der så bliver bidt ”skævt” på dem. Desuden vil en evt. modstående tand ”vokse ud” for at lukke hullet, hvilket igen vil sætte den voksende tand i dårlig stand.

Derfor anbefaler vi at alle manglende tænder skal ses efter med henblik på erstatning med et implantat/en bro.

Fordele ved tandimplantat

Den største fordel er at du passer på dine øvrige tænder, så de hverken rykker sig eller overbelastes. Særlig når du mangler en tand på den ene side, så vil du automatisk belaste den anden side, hvilket øger risikoen for at en tand fra den belastede side knækker.

Tillige er der en fordel ved at du ikke skal erstatte den manglende tand med en aftagelig protese, der dels skaltages af og på, belaster nabotænderne og gør det svære at holde rent.

Et tandimplantat føles som en rigtig tand, når du vænner dig til det. Titaniumskruen erstatter ”tandroden” på en tand, og implantat-kronen erstatter ”tandkronen”. Vi bestemmer den rigtige farve sammen, så din implantatkrone kommer til at ligne dine øvrige tænder.

Hvordan foregår behandlingen med tandimplantater?

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen, som er gratis, kigger tandlægen på de manglende tænder, knoglen undersøges, der tages røntgen for at se om der er knogle nok, der bliver set på forholdene i munden (om der er parodontose, excessiv rygning, dårlig mundhygiejne mm., der kan medføre dårlig prognose). Der udleveres et prisoverslag og behanldingsplanen forklares grundigt.

Operationen

Når behandlingen og prisen accepteres, bestiller man en tid til selve behandlingen. Her starter vi med en steril opdækning, så alt foregå aseptisk (under sterile forhold). Der gives bedøvelse, så alt foregår 100% smertefrit. Når bedøvelsen virker, starter tandlægen med at bore ud til den planlagte størrelse, og implantatet skrues fast, så det nivelleres med kæbeknoglen. Undervejs tages et par røntgenbilleder, for at sikre en optimal indskudsretning og for at dokumentere en sufficient implantat-indsættelse.

Der sættes en lille skrue på implantatet, så implantatet kan have ro til at hele optimalt.

Efter operationen

En uge efter operationen kommer du til kontrol og får fjernet stingene, såfremt du har gennemgået en lukket teknik. Hvis implantatet derimod er frilagt, skal det dagligt børstes helt rent ligesom de øvrige tænder, ellers kan der komme betændelse i tandkødet og implantatet risikerer at mistes.

3-4 måneder efter operationen kontrolleres implantatet klinisk og radiologisk. Der er ingen gener forbundet med den kommende fase, så alt foretages uden bedøvelse.

Der sikres en optimal integration mellem implantatet og kæbeknoglen (også kaldet osseointegration i fagsprog). Der tages et aftryk til en krone, som sendes til teknikeren, og efter en uge er kronen klar til at sættes på implantatet. Og så er behandlingen derved afsluttet. Implantatet vokser sig herefter fast i kæben. Dette varer ca. 3-4 måneder.

Sådan passer du på dine tandimplantater

Ligesom dine øvrige tænder så skal tandimplantater plejes med god mundhygiejne, hvor du både børster dem to gange dagligt samt bruger tandtråd. Desuden skal de også kontrolleres af din tandlæge under det periodemæssige tandeftersyn et par gange årligt, så der sikres gode forhold og de kan renses professionelt af din tandlæge.

DINE PROBLEMER LØSES HOS HVIDORVE TANDKLINIK – OG DU FÅR ET KOSMETISK SMUKT SMIL SOM DU FORTJENER

Et tandimplantat ser naturlig ud, føles naturligt og fungerer som en ganske almindelig tand. Gå ikke rundt med uløste problemer, men kontakt vores tandlæger i dag.

Tandimplantat-behandlingen har en høj succesrate, som er på omkring 95% over en periode på 10 år. Denne behandling betragtes derfor som en pålidelig og forudsigelig behandling med en meget høj overlevelsesprocent. Med andre ord er det kun ganske få implantater, der mistes. Og disse skyldes i høj grad paradentose (og storrygning). Når man får paradentose på sine implantater, så hedder diagnosen periimplantitis, som ligesom paradentosen på de almindelige tænder skyldes slemme bakterier, der kommer i tandkødslommen (mellem tandkødet og implantatet). Disse bakterier forårsager at knoglen svinder, med deraf følgende risiko for løsning og i værste fald tab af implantatet.

Hvis du vil høre mere om hvordan et tandimplantat kan hjælpe dig? Så kan du kontakte os på 36 75 12 23, sende en e-mail på [email protected] eller benytte kontaktformularen.

Er du i højere grad på udkig efter en protese? Så kig på vores teleskopprotese hos Hvidovre Tandklinik, som kan være en ideel løsning, hvis du ikke vil have fastsiddende implantater.

Min implantat er løs, hvad gør jeg?

Hvis du har et løsnet implantat, må du gerne ringe til os og bestille tid. Et implantat som er gået løs skal tilses af din tandlæge, så du er sikker på, at alt er som det skal være.

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN MED TANDIMPLANTAT PÅ HVIDOVRE TANDKLINIK, KØBENHAVN?

Har du mistet en tand eller har andre problemer med løstsiddende tænder, så vil den bedste løsning for dig være et implantat med krone. Hos Hvidorve Tandklink laver vi behandlingen smertefri og du ville ikke kunne se forskel på dine egne tænder og tandimplantatet.

Du kommer først til en forundersøgelse, hvor der oftest foretages røntgenbilleder, som bruges til behandlingsplanlægning. Derefter en samtale med tandlægen, hvor der bliver aftalt tidspunkt for tandimplantat operationen.

ring-og-bestil-en-tid-hos-Hvidovre-Tandklinik

Forundersøgelse til tandimplantater

  • Konsultation og røntgen, for at vurdere afstanden til kæbehulen (for tænder i overmunden) eller nervekanaler (for tænder i undermunden) samt for at bedømme knoglens bredde.
  • Udarbejdelse af behandlingsplan og prisoverslag.

Behandlingen/operationen

  • Implantatet sættes i kæbebenet efter man har boret et hul i knoglen. Dette sker under lokalbedøvelse. Hvis knoglen er for smal til at implantatet kan indsættes, kan knoglen gøres bredere ved hjælp af knogletransplantation (knogleopbygning) kombineret med membranbehandling. Hvis knoglen i overkæben er for lav, kan man løfte slimhinden i kæbehulen (sinusløft). Disse er lidt mere komplicerede teknikker og derfor dyrere end almindelig implantatbehandling (pris ca. 4.500 kr. for sinusløft). Der skal ikke påregnes sygedag eller andre større hensyn på dagen eller dagene efter.
  • Når implantatet er sat i, monteres der en helingsskrue over implantatet, og tandkødet sys sammen. Nogle implantater indsættes med en “lukket” teknik, dvs. de skjules helt under slimhinden i helingsfasen; for at give den ekstra ro til at hele. Andre er frilagt fra operationsdagen (hvis de sidder stabilt nok i kæben). Hvis du har en tandprotese, kan du ikke bære denne i 2 – 3 dage efter operationen (vi tilpasser din protese).

Efterbehandlingen vedrørende tandimplantater

  • 1 uge efter operationen kommer du til kontrol og får fjernet stingene, såfremt du har gennemgået en lukket teknik. Hvis implantatet derimod er frilagt, skal det dagligt børstes helt rent ligesom de øvrige tænder, ellers kan der komme betændelse i tandkødet og implantatet risikerer at mistes.
  • Implantatet vokser sig herefter fast i kæben. Dette varer ca. 3-4 måneder.
  • Er helingen tilfredsstillende, fremstilles en bro eller en krone på implantatet. Implantatet kan også anvendes til at fastholde en aftagelig protese, det være sig en tryklås-protese eller en teleskop-protese. For at bevare implantatet på længere sigt er det vigtigt, at renhold af implantatet kontrolleres med jævne mellemrum hos tandlægen. Særlig implantatbroer skal holdes rene i mellemrummene, hvilket bedst kan gøres med interdentalbørster (mellemrumsbørster/små ”flaskerensere”).
  • Kronen fremstilles i tandlaboratoriet. Dette tager 1 – 2 uger afhængig af kompleksitet.
  • Herefter kan implantatkronen sættes fast på implantatet, hvor den enten skrues fast eller cementeres.

Mulige komplikationer

  • I enkelte tilfælde vokser implantatet ikke fast. Årsagerne til dette kan f.eks. være belastning eller betændelse i helingsperioden. Implantatet skal fjernes, og efter ca. 2 måneder kan der indsættes et nyt. Undersøgelser viser, at der er større risiko for at miste implantatet, hvis man ryger, idet tobaksrygning bl.a. forsinker sårhelingen.
  • Hvis implantatet ikke holdes helt fri for bakteriebelægninger, kan der komme betændelse langs tandkødet, som vil medføre knogletab omkring implantatet. Betændelsen er vanskelig at behandle og vil i værste fald end med at implantatet mistes.
  • Uhensigtsmæssig hård belastning kan medføre løsning af implantatet. Dette gælder specielt, hvis der ikke er knogle nok, så der kun kan indsættes et kort eller spinkelt implantat.
  • Implantatkronen kan gå løs. Hvis den er limet, kan den limes/cementeres igen. Hvis den er skruet på, kan den skrues fast igen. Hvis kronen eller broen løsner sig, skyldes det ofte nogle bidfunktionelle forhold, som ikke afsløredes ved afleveringen af kronen eller broen. Der foretages derfor beslibning af bro eller krone.

VI TAGER HÅND OM TANDLÆGESKRÆK

For folk med tandlægeskræk kan det være rigtig svært, at få lavet en tandimplantatbehandling. Vi vil strække os langt for, at du som patient kan føle dig rolig og tryg, når du lægger dig i stolen. Dette vil vi gøre ved grundig instruktion og information før, under og efter forløbet. Vi er løbende på efteruddannelse og har stor erfaring med at lægge en bedøvelse så smertefrit som det overhovedet er muligt. Vi påbegynder først alle vores behandlinger når vi er 100 % sikre på, at vores bedøvelser virker godt og effektivt. Desuden har vi altid afsat rigelig tid til indgrebet, således at vi kan gå stille og roligt frem uden stress eller pres af tiden. Hvis du ønsker det, vil vi også gerne løbende informere dig, hvad der foregår, så du hele tiden kan følge med.

Det er ligeledes muligt at booke en tid til en uforpligtende og gratis konsultation, hvor vi vil se på mulighederne, forklarer behandlingsplanen og vise med billeder og modeller, hvordan en sådan behandling kommer til at forløbe. På denne konsultation vil du også få et uforpligtende prisoverslag, så du er helt med på behandlingens pris, varighed og forløb. Se også vores pris på Inman Aligner ift. tandregulering.

Kontakt Hvidovre Tandklinik på 36 75 12 23, send en e-mail på [email protected] eller benytte kontaktformularen.

Jeg har et eller flere problemer med tandimplantater? Kontakt Hvidorve Tandklinink i København

Går du med et løst tandimplantat eller flere løse tandimplantater, så skal du vide, at det ikke er normalt, hvis det er et fastsiddende tandimplantat. Løse tandimplantater sker blandt andet, hvis dit tandimplantat ikke er sat godt nok fast.

Vi kan hjælpe dig med den rigtige behandling af dine problemer ift. løse tandimplantater. Kom forbi vores klinik i København efter du har bestilt en tid, så sørger vi for, at dit løse tandimplantat bliver sat ordentligt fast. Vores tandlæger i København har mange erfaringer og viden omkring, hvordan et løst tandimplantat skal sættes ordentligt fast.

Befinder du dig i omegen, f.eks. Valby eller Rødovre, så er du også meget velkommen til at komme forbi til en konsultation. Vi tager alle patienter ind, som har brug for akut behandling inden for vores normale åbningstid. Ring gerne til os på 36 75 12 23, eller send vores tandlæger en besked i kontaktformularen eller på mail [email protected], hvad enten du kommer fra Rødovre, Valby eller andre steder i Københavns omegn. Hvidovre Tandklinik er klar til at behandle dig ift. dine problemer ang. løse tandimplantater, eller hvad du ellers har behov for.

HAR DU BRUG FOR ET TANDIMPLANTAT?

Et tandimplantat er en erstatning af en mistet tand. Hvis forholdene tillader det, er det muligt at lave en kunstig tand i stedet. Det kan blive et psyko-socialt problem at miste en tand og have et synligt stort mellemrum mellem tænderne.

Mange mennesker oplever derfor ubehag ved at smile og dette kan udvikle sig til et socialt kompleks. Dette kan medføre usikkerhed og ufrivillige bevægelser, såsom at tage hånden op foran munden, når de griner, eller måske helt undlade at smile/grine.

Disse problemer er ikke længere nødvendige, hvis mellemrummet erstattes af et tandimplantat. Hvis man mister flere tænder er det også muligt at erstatte disse med implantater som løsning på sådanne problemer. Derved behøver man ikke at bruge en aftagelig protese, der både er svær at vænne sig til og ubehagelig, da den jo ikke sidder rigtigt fast. Et tandimplantat derimod sidder fast og mærkes som en naturlig tand når den er lavet rigtigt.

Hvis du går med løse tandimplantater fra andre tandlæger bør du kontakte os omgående, så vi kan se nærmere på det. Tandimplantater skal ikke sidde løst, og der kan opstå flere problemer, hvis det ikke tilses af specialister. Derfor byder vi dig velkommen på Hvidovre Tandklinik, og du er velkommen, hvad enten du kommer fra Rødovre, Valby, København, eller hvor du må være fra. Det vigtigste er, at du får kigget på dine problemer af vores søde og højt specialiserede personale. Vores tandlæger er klar til at hjælpe med tandimplantater eller hvad det nu må være på Hvidovre Tandklinik nær København.

Hvis du vil høre mere om hvordan et tandimplantat kan hjælpe dig? Så kan du kontakte Hvidovre Tandklinik på 36 75 12 23, sende en e-mail på [email protected]. Vi tilbyder en top professionel behandling baseret på en høj ekspertise.

Implantatbehandling er et mindre indgreb

Et tandimplantat er en lidt større behandling end eksempelvis en plastfyldning eller en tandrensning. Man skal dog ikke forvente smerte under selve operationen, da denne altid foretages under en 100 % effektiv lokalbedøvelse. Efter tandimplantat-operationen vil der være ganske få eftersmerter, som kan afhjælpes med almindelige smertestillende piller (panodiler og ibuprofen), og der skal ikke påregnes sygedage eller andre forbehold.

Kom forbi til en konsultation ifm. tandimplanter, hvad enten du er fra Rødovre, Valby, eller København, så er der altid åben for vores hyggelige klinik i Hvidovre. Vi glæder os meget til dit besøg hos Hvidovre Tandklinik, hvor du er velkommen som ny eller tidligere patient hele året rundt. Dine problemer ang. tandimplantater behandler vi, så du får smilet tilbage. Det gør vi, hvad enten det drejer sig om nye tandimplantater, eller hvis du har løse tandimplantater fra din forrige tandlæge, så er vi klar til at hjælpe dig som tandlæge nær København.

Vi er medlem af

Tandlæge Hvidovre, København er medlem af Tandlægeforeningen
Tandlæge Hvidovre, København, er medlem af selskabet for protetik, funktion og teknologi
Tandlæge Hvidovre, København er medlem af selskab for tand mund og kæbe kirugi
Tandlæge Hvidovre, København, er medlem af Dansk Selskab for Oral Implantologi

Følg vores arbejde på Facebook

Vi opdaterer jævnligt vores facebookside med nyheder og små historier fra dagligdagen her på klinikken.
Du skal være velkommen til at følge os.