Engageret personale

Behagelige omgivelser

Høj kvalitet

(Tand)kronen på værket: Derfor skal du vælge en porcelænskrone

Det er svært at se forskel på en tand med porcelænskrone og en almindelig, sund og rask tand. Det er netop også derfor, porcelænskroner er så populære, og hvorfor vi anbefaler keramiske kroner, når der skal vælges tandkroner til beskadiget tænder.

Mange vil gennem livet opleve en defekt tand, som ikke længere kan repareres med fyldninger. I sådanne tilfælde er det nødvendigt med en porcelænskrone for at sikre tandens holdbarhed og beholde et pænt smil.

Med hvidt porcelæn er det muligt at ramme den rigtige nuance, som matcher din naturlige tandfarve. Derfor vil det være næsten umuligt for at andre at skelne mellem dit medfødte tandsæt og den nye påsatte porcelænskrone.

Hos Hvidovre Tandklinik er vi specialister i at lave tandkroner og tandbroer. Der kan være flere årsager til at man skal behandles med en krone eller bro. Det kan blandt andet skyldes ødelagte tænder, gamle sølvplomber eller rodbehandlede kindtænder. Har du brug for hjælp, så kan du kontakte os her på siden eller på tlf. 3675 1223.

En tandkrone i porcelæn giver et naturligt smil

Keramisk tandkrone: Sådan foregår behandlingen

En tandkrone i keramisk porcelæn er et længere indgreb og behandling. Det skal nemlig gøres ordentligt og grundigt, så vi sikrer det bedste resultat og lang holdbarhed.

Før kronen kan sættes på din tand, skal tanden slibes. Her sørger vi for, at kronen kan sidde fast og ikke falder af. Herefter tager vi et aftryk af den tilbageværende slebet tandrod, så vi kan skabe en krone, der passer ovenpå.

Når der er taget aftryk til din porcelænskrone, skal den fremstilles. I mellemtiden skal der påsættes en midlertidig krone, der beskytter tanden, mens den nye krone produceres.

Vi bruger aftrykket til at fremstille en gipsmodel af din tand og ud fra modellen laves porcelænskronen. Kronen skal efterfølgende tilpasses, så den matcher de resterende tænder i farve og sammenbid.

Når kronen er blevet tilpasset, hvilket kan kræve et par forsøg, påsættes den tanden ved hjælp af et lag tynd cement.

Tandlægerne på Hvidovre Tandklinik har gode erfaringer med at behandle og udføre tandkroner og broer. Vores tandteknikere er nogle af de bedste, der findes på markedet og vi garanterer derfor et, nærmest perfekt resultat. Book din tid hos tandlægerne på Hvidovre Tandklinik via kontaktformularen, e-mail [email protected] eller på telefon +45 3675 1223.

Ring mig op

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du skal bestille en tid eller har et spørgsmål. Så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Contact Us
ring-og-bestil-en-tid-hos-Hvidovre-Tandklinik

Hvorfor skal jeg vælge en porcelænskrone?

En porcelænskrone er en kunstig hinde, der sættes på for at beskytte en tand, der er nedslidt og umulig at reparere. I andre tilfælde kan en porcelænskrone også være den eneste mulighed for genetablere et pænt smil efter en tand, der har misfarvninger eller misdannelser.

Tandkroner laves i flere forskellige materialer, der alle har samme funktion – De skal sikre tanden, så den ikke knækker. Beskadiget og knækkede tænder kan man være nødt til at fjerne. Så risikerer du at skulle have en tandbro i stedet, der er en væsentlig mere omstændig behandling, og den er samtidig mindre holdbar og meget dyrere.

Du kan vælge mellem kroner i plast, guld og porcelæn. Som sagt anbefaler vi porcelæn, da porcelæn beskytter og forebygger skader på den syge tand, tandkødet og de omkringsiddende tænder lige så effektivt som andre materialer. Men modsat de andre materialer sikrer en porcelænskrone et mere naturligt resultat.

Tandlægerne på Hvidovre Tandklinik har gode erfaringer og specialister i at behandle og udføre tandkroner og broer. Book din tid hos tandlægen på Hvidovre Tandklinik via kontaktformularen, e-mail [email protected] eller på telefon +45 3675 1223.

Vi giver 2 års reklamationsret på materialeholdbarheden ved normalt brug. Hvis kronen/broen/indlægget mod forventning skulle knække, fremstilles et nyt uden nogen form for beregning. Hvis omlavningen omfatter en større behandling, betales kun merprisen. Reklamationsretten forudsætter regelmæssige kontroller af arbejdet i forbindelse med de regelmæssige indkald.

Kontakt tandlægerne i Hvidovre via kontaktformularen, på e-mail [email protected] eller på telefon +45 3675 1223.

En krone eller bro kan gå løs. Hvis ellers alt er i orden, kan den cementeres fast igen. Omkring hver tiende tand, der får sat en krone på eller støtter en bro, skal senere rodbehandles. Det skyldes, at nerven i tanden dør, hvilket kan ske dels pga. slibningen, men også fordi tænder, der får kroner på, ofte allerede er dårlige. En rodbehandling koster ofte mellem 1400,- og 3000,- kroner. Ved porcelænskroner og – broer er der desuden en risiko for, at porcelænet brækker. Det kan ofte repareres, uden at kronen/broen skal laves om. Efter kronen er limet/cementeret i munden, kan tanden være følsom for kulde eller varme i 1 til 3 måneder.

Du er velkommen til at booke en tandtid hos Hvidovre Tandklinik, så sørger vi for, at der klart til, at du kommer på besøg. Kontakt os enten via vores kontaktformular, e-mail [email protected] eller på telefon +45 3675 1223.

Hos Hvidovre Tandklinik laver vi behandling af tandkroner og tandbroer

Kan jeg få porcelænskrone?

For at få porcelænskrone er det vigtigt, at tandroden er sund og rask. Det ville være spild af tid og penge at påsætte en tandkrone på en rod, der risikerer at knække, eller hvor nerven risikerer at dø. I sådanne tilfælde vil vi i stedet anbefale et tandimplantat, hvor vi indsætter en kunstig tandrod.

Alt efter hvor kronen skal sidde, er der forskellige muligheder inden for porcelænskroner. De mest anvendte typer er følgende:

  • En ren porcelænskrone – fungerer godt på fortænder, der er tyndere, og hvor en rod af metal eller guld vil være synlig.
  • En blanding mellem metal og porcelæn – Ved kindtænder kan det være nødvendigt med et stærkere fundament. Derfor bruger man ofte metalkeramikkroner, der består af en metalskal, som porcelænskronen brændes fast på.

Da man efterhånden er blevet så dygtig til at producere stærkt og modstandsdygtigt porcelæn, er det i dag muligt at få rene porcelænskroner til både fortænder og kindtænder.

Vores tandteknikere er nogle af de bedste, der findes på markedet, og vi garanterer derfor et nærmest perfekt resultat.

Kontakt Hvidovre Tandklinik36 75 12 23, hvis du skal booke tid eller har brug for at vide mere om dine muligheder inden for porcelænskroner.

tandkrone af porcelæn sættes på kindtand

Vi er medlem af

Tandlæge Hvidovre, København er medlem af Tandlægeforeningen
Tandlæge Hvidovre, København, er medlem af selskabet for protetik, funktion og teknologi
Tandlæge Hvidovre, København er medlem af selskab for tand mund og kæbe kirugi
Tandlæge Hvidovre, København, er medlem af Dansk Selskab for Oral Implantologi

Følg vores arbejde på Facebook

Vi opdaterer jævnligt vores facebookside med nyheder og små historier fra dagligdagen her på klinikken.
Du skal være velkommen til at følge os.