Engageret personale

Behagelige omgivelser

Høj kvalitet

Tandblegning i trygge rammer i Hvidovre

Tandblegning er en særdeles efterspurgt behandling. I Danmark har man bleget tænder siden 1989, så der er stor erfaring på området. Blegemidlerne er blevet mere biokompatible, og der er kommet flere maskiner, der gør det nemmere at få bleget tænder. Vi tilbyder tandblegning i rolige og pæne omgivelser hos Hvidovre Tandklinik, hvor vi sikrer dig det pæneste smil og de bedste resultater.

Flere og flere ønsker at få bleget tænder i takt med at ”pæne, hvide tænder” har fået indpas i Danmark gennem de sociale medier. Der reklameres for billig hjemmetandblegning, men det er en rigtig dårlig idé at eksperimentere med hjemmeblegning ved køkkenbordet uden professionel rådgivning. Der reklameres med hjemmelavede blegemidler, hvor særligt bagepulver bliver foreslået, men det skal man ikke kaste sig ud i, da det kan give alvorlige skader på tænderne.

Hvad er tandblegning?

Farven på tænderne er en rent optisk effekt, der skyldes lysets tilbagekastning. Når det ønskes at ændre farven, kan man ved en tandblegning spalte farvekornene i tanden til mindre farvekorn, som får tanden til at se lysere ud. Det gøres ved det aktive stof, brintoverilte, som er et blegemiddel.

Da brintoverilte er et meget kraftigt produkt, vil der ved en tandblegning med for høje koncentrationer opløses en lille smule af tandens emalje. Da emalje ikke kan gendannes, er det vigtigt at en tandlæge vurderer om en blegning er mulig (med den tilladte koncentration af blegemiddel) og om emaljen kan tåle behandlingen. Det er også vigtigt at behandlingen ikke gentages for ofte, da det ellers vil give hypersensibilitet (overfølsomhed ved kulde).

Tænderne skal vurderes af en professionel, fordi det slet ikke er alle misfarvede tænder, der kan bleges, men også fordi, der er bivirkninger ved blegning. Fyldninger og keramiske kroner bleges ikke (de kan med andre ord ikke påvirkes af den blegende effekt tænderne får), så de skal muligvis skiftes efter en eventuel afblegningsbehandling.

Hvordan foregår en tandblegning?

Når du har booket en tid til tandblegning på vores klinik, vil behandlingen starte ved at tandlægen vurderer om dine tænder er egnet til blegning. Med det menes om tænderne overhovedet kan bleges lysere, om misfarvningerne lægger inde i tanden, og misfarvningerne bare kan fjernes med en tandrensning mm.

Så kigger vi nærmere på din emalje, for at vurdere om tandemaljen er stærk nok, ikke er for slidt/for tynd/eroderet/har for store fyldninger/der er caries i emaljen. Vi sikrer os altså at din tandemalje kan tåle behandlingen. Herefter vil tandlægen farvebestemme dine tænder inden blegningen påbegyndes og tage et før-billede af tænderne, så du kan se effekten af tandblegningen efterfølgende.

Tandlægen vil oplyse dig om de to typer tandblegninger. Han vil fortælle dig om fordelene ved begge løsninger og oplyse dig om prisen inden vi går i gang.

Ring mig op om tandblegning

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du skal bestille en tid eller har et spørgsmål. Så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Contact Us

To typer af tandblegning hos Hvidovre Tandklinik

Vi har to former for produkter inden for tandblegning. Den ene form er klinikblegning, der udføres af en tandlæge her på klinikken. Denne type af tandblegning er særligt effektiv. Fordelen her er, at man udfører hele behandlingen i én enkelt seance på klinikken.

Det er også muligt at benytte et hjemmetandblegningsprodukt, hvor man får blegegel og blegeskinner med hjem samt instruktion. Denne type behandling er mindre effektivt på kort tid, men som man skal fortsætte med over ca. 14 dage, for at opnå den fulde effekt. Fordelen ved denne behandling er at den er billigere.

Tandblegning på klinikken

Når du har accepteret behandlingen starter tandlægen med at rense dine tænder grundigt med ultralyd og får dem afpudset med pimpsten og tandpasta. Derefter lægges en beskyttende film på tandkødet, for at beskytte denne mod blegegelen.

Du får et sug i munden og nogle vatruller, der kan holde kinder og læber væk, mens behandlingen fortages. Blegemidlet, der hovedsageligt består af brintoverilte, lægges på tænderne og smøres ind i tænderne og efterlades i 15 minutter. Så fjernes blegemidlet, og der sættes et nyt lag og efterlades igen i 15 minutter. Dette gentages 3-4 gange, afhængig af hvor misfarvede tænderne er. Efter af have bleget 3-4 gange skylles tænderne grundigt, og sug og vatruller fjernes.

Så er behandlingen færdig og man bør kunne se nuanceforskelle, således at tænderne bør blive minimum 1-2 toner lysere.

Efter behandlingen vil du kunne opleve at dine tænder er mere følsomme. Det kan eksempelvis opleves som isninger i tænderne. Dog vil overfølsomheden kun vare i en kort periode efter blegningen. Du skal også være opmærksom på at du i de første 72 timer efter behandlingen bør afholde dig fra at indtage farverige føde- og drikkevarer (eksempelvis tobak, kaffe, vin, karry mm.), som kan mindske effekten af afblegningen.

Kontakt din tandlæge via telefon på 36 75 12 23 eller e-mail kontakt@hvidovre-tk.dk, så finder vi en tid til tandblegning til dig.

Hjemmeblegning

Det er også muligt at foretage en tandblegning hjemme. Når du har accepteret behandlingen, starter tandlægen med at tage aftryk af dine tænder, for at fremstille blegeskinner til dig, der passer præcist til dine tænder. Tandlægen tager to aftryk, en af overkæben og en anden af underkæben. Disse blegeskinner er gennemsigtige skinner, der kommer til at dække dine tænder, og kun disse, når du har dem på.

Når blegeskinnerne er klar, så kommer du ind til en anden aftale, hvor tandlægen grundigt vil instruere dig i brug af disse skinner. Du får dem prøvet i munden og lærer hvordan du tager dem af og på, og så får du også en lille etui, hvor du kan bevare skinnerne, når de ikke er i brug.

Udover skinnerne får du blegegel, som du bliver instrueret i at bruge. Her vil du få at vide at du kun skal bruge blegegel, hvad der svarer til en lillefingernegl, som spredes på en skinne, og som du skal sove med om natten efter tandbørstning. Hvis ikke det ermuligt at sove med skinnerne, så kan man tage dem på i løbet af dagen, men som minimum i 4 timer ad gangen.

Du skal gentage brugen af blegeskinnerne hver dag i 14 dage, hvorefter det ønskede resultat vil opnås. I hele perioden bør du helst holde dig fra indtag af farvegivende kost og drikkevarer samt tobak. Efter opnåelse af resultatet kan du evt. komme en ekstra gang til tandlægen til kontrol.

Blegeskinnerne skal helst i etui, når de ikke bliver brugt, da disse ellers nemt kan blive smidt ud/spist af hunden, eller andre sjove ting, som vi hører vores patienter fortælle om. Blegeskinnerne kan du desuden bevare, da disse kan blive genbrugt til kommende blegninger i fremtiden, hvor du så kun behøver at købe blegegelen af din tandlæge. De fleste får afbleget deres tænder hvert andet år, og prisen kan godt løbe op, hvis man skal have fremstillet nye blegeskinner hver gang.

Åbningstider

mandag8:00 — 17:00
tirsdag8:00 — 17:00
onsdag8:00 — 17:00
torsdag8:00 — 19:00
fredag8:00 — 17:00
lørdagLukket
søndagLukket

Hvordan virker tandblegning?

Farven på dine tænder er en rent optisk effekt, der skyldes lysets tilbagekastning. Farven bestemmes af lysets brydning og tilbagekastning fra tandens overflade samt fra den underlæggende tandben.

Blegemidlet virker ved at trænge ind i tanden og spalte farvekornene til mindre farvekorn, som får tanden til at se lysere ud.

Hvad koster tandblegning?

Prisen på tandblegning kan variere alt afhængigt af, hvilken tandblegning, som benyttes. Hos Hvidovre Tandklinik benytter vi tandblegning af høj kvalitet, der udføres på klinikken. Det er vores kvalitetsprodukt til dig, som ønsker det bedste af det bedste. Vi har også hjemmeblegningsprodukter som du kan købe med hjem, der er billigere, men disse produkter er også mindre effektive. De har dog den fordel, at du gør det hjemme hos dig selv lige når det passer dig.

tandblegning som viser blegning af tænder før og efter

Hvorfor misfarves tænderne?

Der kan være mange årsager til misfarvede tænder. Eksterne misfarvninger fra for eksempel kaffe og rødvin er nemmest at fjerne. Det er aflejringer af farvestofferne fra for eksempel kaffe og rødvin, som sætter sig på tandoverfladen og giver misfarvningen. Da aflejringerne ikke sidder dybt i tanden, vil de være nemme at fjerne.

Hvis misfarvningerne kommer inde fra tanden, kræver det mere end blot en ekstern tandblegning. Interne misfarvninger kan eksempelvis være på grund af en død nerve efter et slag på tanden. Her kan der opstå blødninger i nerven og blodpigmenter kan trænge ud i selve tanden. I sådanne tilfælde bliver tanden mørk og i nogle tilfælde helt sort. Behandlingen her bliver en rodbehandling, intern blegning og i visse tilfælde en krone/facade, der kan dække forsiden af den mørke tand, for at skjule misfarvningen.

Misfarvningerne er også alders-relaterede. Tænderne har det med at blive mere gullige og grålige med alderen pga. de akkumulerede aflejringer.

Nogle mennesker har meget lysere tandemalje end andre, og dette determineres af generne (arvematerialet). Derved kan ”gule tænder” rent faktisk være arveligt og kan ikke altid bleges med noget synligt resultat. Og dette er en af de vigtigste årsager til at vurderingen af tænderne mhp. en tandafblegning skal foretages af en professionel tandlæge, for at undgå skuffelser og fremme forventningsafstemningen.

Men hvis dine tænder er misfarvede af tobak og farvestoffer fra kosten, eller hvis der er fejl i emaljen, kan de som regel bleges. Det samme gælder aldersbetinget misfarvning, der skyldes øget porøsitet i emaljen eller sygdom og visse typer medicin. Generelt er det dog lettere at blege på unge mennesker end på ældre.

Ved misfarvning inde i tanden kan vi også godt hjælpe dig, men ikke med en ekstern blegning. Her er vi nødt til at behandle tanden indefra med en intern blegning. Det kan du tale med din tandlæge om, når du kommer til en konsultation.

Er der bivirkninger ved tandblegning?

Der kan forekomme øget følsomhed og isninger i tænderne samt irriteret tandkød. Disse bivirkninger forsvinder som regel i løbet af et par dage. Det er ikke påvist, at blegemidlerne skader tandnerven.

Særligt fordi koncentrationen af blegegelen er reguleret, så det kun er de midler, der efterlever kravene fra Sundhedsstyrelsen, der bliver benyttet.

Bivirkningerne er mindre på hjemmeblegning, da vi her bruger blegegel med en mindre koncentration af blegemiddel, således at bivirkningerne mindskes. Her kræver det som sagt en lidt længere behandlingstid, som regel 14 dage, men hvor du beholder dine blegeskinner til evt. brug i fremtiden, og hvor du kun behøver at købe blegegelen hos din tandlæge.

Hvad skal jeg være opmærksom på efter tandblegning?

Spis lys mad de efterfølgende timer efter blegningen. Der må ikke indtages noget som helst, som kan farve tænderne – det være sig kaffe, rødvin og karry. Der må heller ikke ryges tobak. Dette er nødvendigt, fordi blegemidlet trækker vand ud af tænderne, og de vil, næsten som en svamp, optage farvestofferne, som maden indeholder.

Efter et par timer er tændernes normale indhold af vand genoprettet, og du kan spise og drikke, som du plejer. Vi anbefaler dog, at du nedsætter dit forbrug af specielle misfarvende fødeemner og rygning.

Hvor længe holder en tandblegning?

Resultatet kan derfor holde fra et til flere år. Typisk anbefaler man blegning hvert andet år, for så kan man vedligeholde fjernelsen af aflejringerne på tænderne. Og her kan det vise sig at være billigere i længden at få en hjemmeblegning, da man derved kan beholde sine blegeskinner, og så kun tilkøbe blegegel af sin tandlæge hvert andet år ca.

Dine tænder vil som regel altid forblive lysere, end de var før blegningen.

Tandblegning er ikke en permanent behandling. Derfor kommer resultatet helt an på din livsstil. Indtager du mange fødevarer, der indeholder karry, nyder du vin (særlig rød) ofte, drikker du flere kopper kaffe dagligt, så forventes resultatet ikke at vare i lang tid (højst 2 år).

Desuden spiller dine personlige vaner også en rolle. Får du børstet dine tænder og sørger for en god mundhygiejne, så hjælper det også på at tændernes lyse farve vedholdes.

Endvidere er dine tandlægebesøg vigtige, da tandlægen vil holde øje med om der opstår begyndende huller i mellemrummene mellem tænderne, og du får også renset tænderne professionelt, hvor plak, belægninger, tandsten og misfarvninger fjernes og tænderne pudses grundigt.

Få professionel tandblegning i Hvidovre

Kontakt os på 36 75 12 23, hvis du overvejer om en tandblegning er det rette for dig. Vi har stor erfaring med alle former for kosmetisk tandpleje, herunder tandblegning. Kontakt os for at høre mere og book en tid til en behandling på telefon 36 75 12 23, e-mail kontakt@hvidovre-tk.dk eller via kontaktformularen.

Contact Us

Tandlægerne, der udfører tandblegning er medlem af

Tandlæge Hvidovre, København er medlem af Tandlægeforeningen
Tandlæge Hvidovre, København, er medlem af selskabet for protetik, funktion og teknologi
Tandlæge Hvidovre, København er medlem af selskab for tand mund og kæbe kirugi
Tandlæge Hvidovre, København, er medlem af Dansk Selskab for Oral Implantologi

Følg vores arbejde på Facebook

Vi opdaterer jævnligt vores facebookside med nyheder og små historier fra dagligdagen her på klinikken.
Du skal være velkommen til at følge os.