Risikotænder

Vi behandler dine tænder før du får store skader

Engageret personale

Behagelige omgivelser

Høj Kvalitet

Hvis du hører ordet “risikotænder” hos tandlægen og ikke ved hvad dette indebærer, så får du her en hjælpende forklaring

En tand defineres som risikotand, hvis den har et af nedenstående problemer:

En rodbehandlet tand, der indeholder mere end 50 % fyldning.
En rodbehandlet tand bør ofte krones, fordi der er risiko for, at tanden flækker. Hvis den flækker, medfører det, at tanden bliver en dårligere tand og i bedste fald vanskeligere at lave. I værste fald kan tanden gå helt tabt. Det er næsten altid dyrere, hvis man venter, og prognosen bliver naturligvis dårligere.

En tand med revner i tandbenet

Tanden skal laves for at forhindre videreudvikling af krakeleringen. Ofte viser en krakelering sig ved, at tanden gør ondt, når der tygges sammen. Man skal kunne tygge med alle tænder. Hvis man afventer behandling, vil tanden flække, og den efterfølgende behandling bliver ofte dobbelt så kostbar, da det indebærer en rodbehandling med evt. stiftopbygning og senere en krone.

En tand, som er meget plomberet (mere end 75 % fyldning)

Det er ikke nogen rar oplevelse, når det meste af tanden knækker. Tanden bør laves, mens der stadig er lidt resttand at sætte kronen fast på. Hvis man venter og de sidste 25 % knækker, skal tanden rodbehandles og have lavet stift, inden kronen kan laves. Igen en ekstra udgift.
Hvis der mistes en tand, vil nabotænderne begynde at flytte sig, og tanden i modsatte kæbe vil vokse udad. Det kan give følgeskader i muskulaturen og hovedpine.

Skriv til os

Udfyld formularen, hvis du har brug for en tandlægetid. Vi vender tilbage hurtigst muligt.

VI ER MEDLEM AF

Følg vores arbejde på Facebook

Vi opdaterer jævnligt vores facebookside med nyheder og små historier fra dagligdagen her på klinikken.

Du skal være velkommen til at følge os.