Tandimplantater - Få implantatbehandling

Vi hjælper dig, hvis du har mistet en eller flere tænder

Engageret personale

Behagelige omgivelser

Høj Kvalitet

Få et helt tandsæt igen med et tandimplantat

Hvis du mangler en enkelt eller få tænder kan tandimplantater være den rigtige løsning for dig.

Hos Hvidovre Tandklinik har vi stor erfaring med tandimplantater. Gennem flere kurser i både ind- og udland samt flere års arbejde med implantater har tandlæge Ammar Al-Moalem fået en stor erfaring med behandlingen.

Du kan kontakte os på 36 75 12 23 eller benytte kontaktformularen, hvis du vil høre mere om hvordan et tandimplantat kan hjælpe dig.

Har du brug for et tandimplantat?

Et tandimplantat er en erstatning af en mistet tand. Hvis forholdene tillader det, er det muligt at lave en kunstig tand i stedet. Det kan blive et psyko-socialt problem at miste en tand og have et synligt stort mellemrum mellem tænderne.

Mange mennesker oplever derfor ubehag ved at smile og dette kan udvikle sig til et socialt kompleks. Dette kan medføre usikkerhed og ufrivillige bevægelser, såsom at tage hånden op foran munden, når de griner.

Disse problemer er ikke længere nødvendige, hvis mellemrummet erstattes af et tandimplantat. Hvis man mister flere tænder er det også muligt at erstatte disse med implantater. Derved behøver man ikke at bruge en protese, der både er svær at vænne sig til og ubehagelig, da den jo ikke sidder rigtig fast. Et tandimplantat derimod sidder fast og mærkes som det er en naturlig tand.

Hvad er et tandimplantat?

Et implantat er en metalskrue af titanium, som fungerer som en kunstig rod og som accepteres hurtigt af kroppen. Titanium har den egenskab, at det er i stand til at indgå i en fysisk-kemisk forbindelse med kæbeknoglen og bliver dermed låst fast. Det betyder, at man forventer, at et tandimplantat sidder fast og ikke løsner sig igen.

Efter ca. 3 måneder vil denne metalskrue have sat sig fast i knoglen og herefter kan man sætte en krone på den. Et tandimplantat ser naturlig ud, føles naturligt og fungerer som en ganske almindelig tand.

Implantatbehandling et mindre indgreb end mange tror

Et tandimplantat er en lidt større behandling end eksempelvis en tandfyldning. Man skal dog ikke forvente smerte under selve operationen, da denne altid foretages under en 100 % effektiv bedøvelse. Efter tandimplantat operationen vil der være ganske få eftersmerter og der skal ikke påregnes sygedage eller andre forbehold.

Vi tager hånd om tandlægeskræk

For folk med tandlægeskræk kan det være rigtig svært, at få lavet en tandimplantatbehandling. Vi vil strække os langt for, at du som patient kan føle dig rolig og tryg, når du lægger dig i stolen. Dette vil vi gøre ved grundig instruktion og information hele forløbet igennem. Vi er løbende på efteruddannelse og har stor erfaring med at lægge en bedøvelse så smertefrit som muligt. Vi påbegynder først alle vores behandlinger når vi er 100 % sikre på, at vores bedøvelser virker godt og effektivt. Desuden har vi altid afsat rigelig tid til indgrebet, således at vi kan gå stille og roligt frem uden stress. Hvis du ønsker det, vil vi også gerne løbende informere dig, hvad der foregår, så du hele tiden kan følge med.

Hvordan forgår det?

Forundersøgelse

 • Konsultation og røntgen, for at vurdere afstanden til kæbehulen eller nervekanaler samt for at bedømme knoglens bredde
 • Udarbejdelse af behandlingsplan og prisoverslag

Behandling

 • Implantatet sættes i kæben efter man har boret et hul i knoglen. Dette sker under lokalbedøvelse. Hvis knoglen er for smal til at implantatet kan indsættes, kan knoglen gøres bredere ved hjælp af knogletransplantation kombineret med membranbehandling. Hvis knoglen i overkæben er for lav, kan man løfte slimhinden i kæbehulen. Disse er lidt mere komplicerede teknikker og derfor dyrere end almindelig implantatbehandling (pris ca. 4500 kr. for sinusløft). Der skal ikke påregnes sygedag eller andre større hensyn på dagen eller dagene efter.
 • Når implantatet er sat i, monteres der en helingsskrue over implantatet, og tandkødet sys sammen. Nogle implantater indsættes med en “lukket” teknik, dvs. de skjules helt under slimhinden i helingsfasen. Andre er frilagt fra operationsdagen. Hvis du har en tandprotese, kan du ikke bære denne i 2 – 3 dage efter operationen (vi tilpasser din protese).

Efterbehandling

 • 1 uge efter operationen kommer du til kontrol og får fjernet stingene. Hvis implantatet er frilagt, skal det dagligt børstes helt rent ligesom de øvrige tænder, ellers kan der komme betændelse i tandkødet og implantatet mistes.
 • Implantatet vokser sig herefter fast i kæben. Dette varer ca. 3 måneder.
 • Er helingen tilfredsstillende, fremstilles en bro eller en krone på implantatet. Implantatet kan også anvendes til at fastholde en aftagelig protese. For at bevare implantatet på længere sigt er det vigtigt, at renhold af implantatet kontrolleres med jævne mellemrum hos tandlægen.
 • Kronen fremstilles i tandlaboratoriet. Dette tager 1 – 2 uger.
 • Herefter kan implantatkronen sættes fast på implantatet.

Mulige komplikationer

 • I få tilfælde vokser implantatet ikke fast. Årsagerne til dette kan f.eks. være belastning eller betændelse i helingsperioden. Implantatet skal fjernes, og efter ca. 2 måneder kan der indsættes et nyt. Undersøgelser viser, at der er større risiko for at miste implantatet, hvis man ryger, idet tobaksrygning bl.a. forsinker sårhelingen.
 • Hvis implantatet ikke holdes helt fri for bakteriebelægninger, kan der komme betændelse langs tandkødet, som vil medføre knogletab omkring implantatet. Betændelsen er vanskelig at behandle og vil ofte betyde, at implantatet mistes.
 • Uhensigtsmæssig hård belastning kan medføre løsning af implantatet. Dette gælder specielt, hvis der ikke er knogle nok, så der kun kan indsættes et kort eller spinkelt implantat.
 • Implantatkronen kan gå løs. Hvis den er limet, kan den limes/cementeres igen. Hvis den er skruet på, kan den skrues fast igen. Hvis kronen eller broen løsner sig, skyldes det ofte nogle bidfunktionelle forhold, som ikke afsløredes ved afleveringen af kronen eller broen. Der foretages derfor beslibning af bro eller krone.

Skriv til os

Udfyld formularen, hvis du har brug for en tandlægetid. Vi vender tilbage hurtigst muligt.

VI ER MEDLEM AF

Følg vores arbejde på Facebook

Vi opdaterer jævnligt vores facebookside med nyheder og små historier fra dagligdagen her på klinikken.

Du skal være velkommen til at følge os.