Tandblegning - Kosmetisk tandbehandling

Få et pænt og sundt smil i Hvidovre

Engageret personale

Behagelige omgivelser

Høj Kvalitet

Tandblegning med moderne metoder

I Danmark har man bleget tænder siden 1989, så der er stor erfaring på området. Vi tilbyder behandlingen i rolige og pæne omgivelser her hos Hvidovre Tandklinik.

Flere og flere ønsker at få bleget tænder. Der reklameres for billig hjemmetandblegning, men det er en rigtig dårlig idé at eksperimentere med hjemmeblegning ved køkkenbordet uden professionel rådgivning. Først og fremmest fordi det slet ikke er alle misfarvede tænder, der kan bleges, men også fordi, der er bivirkninger ved blegning. Fyldninger eller keramiske kroner bleges ikke og skal muligvis skiftes efter en behandling.

Professionel tandblegning sikrer det bedste resultat

Kontakt os på 36 75 12 23, hvis du overvejer om en tandblegning er det rette for dig. Vi har stor erfaring med alle former for kosmetisk tandpleje, herunder blegning af tænder. 

Hvorfor misfarves tænderne?

Der kan være mange årsager til misfarvede tænder. Eksterne misfarvninger fra for eksempel kaffe og rødvin er nemmest at fjerne. Det er aflejringer af farvestofferne fra for eksempel kaffe og rødvin, som sætter sig på tandoverfladen. Da det ikke sidder dybt i tanden, vil det være nemt at fjerne disse misfarvninger. Hvis misfarvningerne kommer inde fra tanden, kræver det straks lidt mere. Interne misfarvninger kan eksempelvis være på grund af en død nerve efter et slag på tanden. Her kan der opstå blødninger i nerven og blodpigmenter kan trænge ud i selve tanden. I sådanne tilfælde bliver tanden mørk og i nogle tilfælde helt sort. Alderen spiller også ind, for tænderne har det med at blive mere gullige, jo ældre vi bliver. Her skal man bare være lidt mere forsigtig og varsom med at lave en tandblegning, da det stadig gerne skal se naturligt ud.

Nogle mennesker har meget lysere tandemalje end andre, så gule tænder kan rent faktisk være noget arveligt og kan ikke altid bleges med noget synligt resultat.

Men hvis dine tænder er misfarvede af tobak og farvestoffer fra kosten, eller hvis der er fejl i emaljen, kan de som regel bleges.
Det samme gælder aldersbetinget misfarvning, der skyldes øget porøsitet i emaljen eller sygdom og visse typer medicin. Generelt er det dog lettere at blege på unge mennesker end på ældre.

Hvordan virker blegningen?

Farven på dine tænder er en rent optisk effekt, der skyldes lysets tilbagekastning. Farven bestemmes af lysets brydning og tilbagekastning fra tandens overflade samt fra den underlæggende tandben.
Blegemidlet virker ved at trænge ind i tanden og spalte farvekornene til mindre farvekorn, som får tanden til at se lysere ud.

Er der bivirkninger?

Der kan forekomme øget følsomhed og isninger i tænderne samt irriteret tandkød. Disse bivirkninger forsvinder som regel i løbet af et par dage. Det er ikke påvist, at blegemidlerne skader tandnerven.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Spis lys mad de efterfølgende timer efter blegningen. Der må ikke indtages noget som helst, som kan farve tænderne – det være sig kaffe, rødvin til karry, og ingen tobak!
Dette er nødvendigt, fordi blegemidlet trækker vand ud af tænderne, og de vil næsten som en svamp optage farvestoffer. Efter et par timer er tændernes normale indhold af vand genoprettet, og du kan spise og drikke, som du plejer. Vi anbefaler dog, at du nedsætter dit forbrug af specielle misfarvende fødeemner og rygning.

Hvor lang tid forbliver tænderne hvide?

Tandblegning er ikke en permanent behandling. Det kommer helt an på din livsstil og dine personlige vaner herunder mundhygiejne. Resultatet holder fra et til flere år. Dine tænder vil som regel altid forblive lysere, end de var før blegningen.

Skriv til os

Udfyld formularen, hvis du har brug for en tandlægetid. Vi vender tilbage hurtigst muligt.

VI ER MEDLEM AF

Følg vores arbejde på Facebook

Vi opdaterer jævnligt vores facebookside med nyheder og små historier fra dagligdagen her på klinikken.

Du skal være velkommen til at følge os.