Plastfyldninger

Vi laver fyldninger af plast, hvis du har fået et hul eller en revne

Engageret personale

Behagelige omgivelser

Høj Kvalitet

Har fået hul i tanden?

Sundhedsstyrelsen besluttede i 2008, at det kun er plast, der er tilladt som fyldningsmateriale i tænder. Det betyder at sølvamalgam, som ellers har været brugt i mange år, ikke længere må anvendes.

Hos Hvidovre Tandklinik bruger vi altid de mest sikre og moderne behandlingsmetoder. Du kan kontakte os på 36 75 12 23, hvis du har et eller flere huller i tænderne eller har problemer med en gammel fyldning.

Plast er i dag det mest brugte materiale til at lave tandfyldninger

Udover den miljømæssige fordel, at plast ikke indeholder tungmetaller (som er at se i sølvfyldninger), og der derved ikke udledes usunde materialer i naturen, så undgår du som patient også bivirkninger ved kviksølvforgiftning.

Kosmetisk er plastfyldninger også meget bedre, da vi kan opbygge tanden, så den ligner en almindelig tand. Slidte tandhalse kan oven i købet behandles, uden at vi skal bore. Plastfyldninger fås i mange farvenuancer, hvilket sikrer altid et flot resultat.

En skånsom løsning med mange tilpasningsmuligheder

Hvis der er huller i tænderne eller en gammel fyldning er gået i stykker, laver vi som regel reparationen med en plastfyldning. Disse plastfyldninger er tandfarvede, så det vil være vanskeligt, at se, at tanden er blevet behandlet. En anden fordel ved at bruge plastfyldninger er at de kan hæfte steder, hvor amalgamfyldningerne ikke kunne, da plastfyldningen binder sig kemisk til tanden, og er derved “tandbesparende”, da det kun er nødvendigt at fjerne det væv, som er angrebet af caries.

Det er en god idé at skifte de gamle sølvplomber ud

Tidligere var plastfyldninger ikke lige så stærke som amalgamfyldninger, men plastmaterialet som bruges, har udviklet sig til nu at være lige så stærk, som de gamle sølvplomber. Derfor er der nu mange mennesker, der ønsker at få udskiftet de gamle, grimme amalgamfyldninger med nye plastfyldninger.

Udover det kosmetiske så ønsker andre at skifte de gamle sølvfyldninger ud grundet mistanke til kviksølvforgiftning. Der kan være en række gener forbundet med kviksølvforgiftning og dem kan man muligvis blive fri for ved at udskifte de gamle fyldninger med nye plastfyldninger.

Det er derfor meget vigtigt at få kontrolleret og eventuelt udskiftet de gamle sølvfyldninger, da de kan forårsage skader på tanden i form af revner eller frakturer, som kan føre til tandrodsbetændelse.

Skriv til os

Udfyld formularen, hvis du har brug for en tandlægetid. Vi vender tilbage hurtigst muligt.

VI ER MEDLEM AF

Følg vores arbejde på Facebook

Vi opdaterer jævnligt vores facebookside med nyheder og små historier fra dagligdagen her på klinikken.

Du skal være velkommen til at følge os.